Известие

Collapse
No announcement yet.

Възкресяване на Алфа 155 - Много проблеми с тоци, мотора и липса на информация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз в момента карам 156 ца с 2.5 шестак и свещите които и дават от производител са нжк платинум с 0.4 мм електрод. Колата я наследих с газова и карам и на газ като не намирам разлика в работата на мотора и при двете горива. Но важното е че колегата си е решил проблема без да влиза в някакви големи разходи. И другото важно нещо е ,че споделя как го е решил за да може и други да се възползват от неговия опит.
    Last edited by nedko87; d.m.y г., 10:18. Основание: Правопис
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Интересното при мен е, че електродът ми беше на 0.9 -1мм .... И като ги натиснах разликата беше феноменална.... Може би от там идва основната разлика Вчера сложих нормални свещи и няма ядове. На 0.7мм са
      Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Аз говоря за диаметър на електрода. Разстоянието при мен е около милиметър не съм го мерил.
        Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Ахааа.... Ами дано поне съм бил полезен на някой с подобен проблем, защото по точно описаните симптоми си е същата работа. Лек ден желая на всички и си карайте 155ците ! Мойта след месец влиза за цялостно пребоядисване живи и здрави. Заслужила си го е !

Comment

Имайте впредвид и това, че когато намаляването на луфта между електродите се отразява положително на работата на мотора, това може и да е показател за калпави кабели или бобини (влошена изолация).

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
              Със сигурност от мотор до мотор има разлика, но аз съм точно на обратното мнение за иридиевите свещи с платинен електрод. На предния ми боксер като сложих такива и колата на газ беше неузнаваема в добрия смисъл. На празен ход беше като часовник. И за тях действително дават, че не се регулира хлабината. Но както се вижда от твоя опит и с нормални свещи пак стават нещата
              Напълно съм съгласен за свещите.Откакто сложих иридиум,колата заспа.Смених разбира се и кабелите,засега никви ядове.

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                Напълно съм съгласен за свещите.Откакто сложих иридиум,колата заспа.Смених разбира се и кабелите,засега никви ядове.
                Абе хората са го открили много преди нас, единствено е необходимо да се вслушваме по-често в това, което казват по-опитните
                Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
                Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Мисля да набия и една нова бубина за профилактика...

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                    Мисля да набия и една нова бубина за профилактика...
                    Мда... Аз хубаво се похвалих, че няма ядове вече, но много леко се усеща пак от време на време клатушкането и смених бобините сега и тия дни и кабелите, че разбрах, че при скапани свещи се уврежда и всичко друго по веригата

Comment

Working...
                    X