Аз в момента карам 156 ца с 2.5 шестак и свещите които и дават от производител са нжк платинум с 0.4 мм електрод. Колата я наследих с газова и карам и на газ като не намирам разлика в работата на мотора и при двете горива. Но важното е че колегата си е решил проблема без да влиза в някакви големи разходи. И другото важно нещо е ,че споделя как го е решил за да може и други да се възползват от неговия опит.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Възкресяване на Алфа 155 - Много проблеми с тоци, мотора и липса на информация
Collapse
X
-
Интересното при мен е, че електродът ми беше на 0.9 -1мм .... И като ги натиснах разликата беше феноменална.... Може би от там идва основната разликаВчера сложих нормални свещи и няма ядове. На 0.7мм са
Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection
Comment
-
Ахааа.... Ами дано поне съм бил полезен на някой с подобен проблем, защото по точно описаните симптоми си е същата работа. Лек ден желая на всички и си карайте 155ците !Мойта след месец влиза за цялостно пребоядисване живи и здрави. Заслужила си го е !
Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщениеСъс сигурност от мотор до мотор има разлика, но аз съм точно на обратното мнение за иридиевите свещи с платинен електрод. На предния ми боксер като сложих такива и колата на газ беше неузнаваема в добрия смисъл. На празен ход беше като часовник. И за тях действително дават, че не се регулира хлабината. Но както се вижда от твоя опит и с нормални свещи пак стават нещата
Comment
-
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеНапълно съм съгласен за свещите.Откакто сложих иридиум,колата заспа.Смених разбира се и кабелите,засега никви ядове.Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщениеМисля да набия и една нова бубина за профилактика...Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection
Comment
Comment